FotoArts.pl Fotograficzne forum pasjonatów. :: Zobacz temat - przebieg cyfrzanki
forum fotoarts.pl

 

FAQ :: Szukaj :: Użytkownicy :: Grupy :: Rejestracja :: Profil :: Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości :: Zaloguj :: katalog stron foto
 
przebieg cyfrzanki
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FotoArts.pl Fotograficzne forum pasjonatów. Strona Główna -> Fotografia cyfrowa
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
weesee

stary wyjadacz
stary wyjadacz



Dołączył: 01 Sie 2005
Posty: 2467
Pomocy: 49
Skąd: mazury cud natury

PostWysłany: Czw Lis 22, 2012 12:31 am    Temat postu: przebieg cyfrzanki Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam pytanie do obeznanych w temacie: na ile można ufać w przebieg aparatu odczytany z EXIF'a? rzecz się tyczy nikona
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
necropost

Nowy Użytkownik
Nowy Użytkownik



Dołączył: 18 Paź 2012
Posty: 33
Pomocy: 2

Aparat: Mamiya 645afdII

PostWysłany: Czw Lis 22, 2012 10:57 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

chyba bardzo , w sumie na 2 swoje aparaty nie widzialem odchylek (sam zapisywalem) a w domowych warunkach to jedyna metoda sprawdzenia przebiegu chyba ze jest opcja przez soft serwisowy go cofnac , ale takiego softu jeszcze w wolnym obiegu nie widzialem

pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
weesee

stary wyjadacz
stary wyjadacz



Dołączył: 01 Sie 2005
Posty: 2467
Pomocy: 49
Skąd: mazury cud natury

PostWysłany: Czw Lis 22, 2012 12:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

necropost napisał:
chyba ze jest opcja przez soft serwisowy go cofnac


no właśnie, o to mi chodzi czy można, a dokładnie czy sprzedawca może tam namieszać
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
necropost

Nowy Użytkownik
Nowy Użytkownik



Dołączył: 18 Paź 2012
Posty: 33
Pomocy: 2

Aparat: Mamiya 645afdII

PostWysłany: Czw Lis 22, 2012 1:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

powiem ci ze 2 razy widzialem cyfrowki nikona po zmianie migawki ale licznik pokazywal okolo pol miliona i sprzedawca mowil ze przy 400tys byly wymieniane migawki wiec daje to cien szansy ze przebieg z exifa jest realny

druga sprawa to jak dobrze pamietam w minolcie mozna bylo sobie przebieg cofac w serwisach co czesto bylo robione przy ktoryms z bledow ktory sie pokazywal i skutkowal wizyta w serwisie - mowie o starej 7ce

nie widzialem takiego oprogramowania do nikona jak juz ci powiedzialem w wolnym obiegu wiec smiem watpic by ktos to zrobil sam chyba ze przeplacil w serwisie bo samemu bez softu nie namieszasz nic, nikon ma to do siebie ze przez menu itd nie masz wogole wgladu w przebieg jedynie z exifa a samemu w domku przebiegu nie "dostosujesz"Smile

pozdrawiam

Użytkownik otrzymał punkt pomocy za ten post.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
weesee

stary wyjadacz
stary wyjadacz



Dołączył: 01 Sie 2005
Posty: 2467
Pomocy: 49
Skąd: mazury cud natury

PostWysłany: Sob Lis 24, 2012 5:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzięki za info. drugie pytanie, taki np nikon D200, do jakiego przebiegu warto sobie zawracać głowę? 20, 50, a może 100tys?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
necropost

Nowy Użytkownik
Nowy Użytkownik



Dołączył: 18 Paź 2012
Posty: 33
Pomocy: 2

Aparat: Mamiya 645afdII

PostWysłany: Pon Gru 03, 2012 1:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ogolnie d200, d300 jak chodzi o specyfikacje nikona to uwazane byly/sa za aparaty polprofesjonalne , wiec mysle ze i 100tys klikniec nie powinno byc wielkim problemem kwestia jak to idzie wraz z cena , powiem ze u naszych sprzedajacych nie koniecznie sprawa ta ksztaltuje sie wprost-proporcjonalnie , moj d90 ma teraz okolo 60tys i nic absolutnie mu nie dolega a to nie ta sama klasa przeciez Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
weesee

stary wyjadacz
stary wyjadacz



Dołączył: 01 Sie 2005
Posty: 2467
Pomocy: 49
Skąd: mazury cud natury

PostWysłany: Wto Sty 08, 2013 11:48 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a w fuji da się zmienić? widziałem kilka z podejrzanie małym przebiegiem
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Emo

stary wyjadacz
stary wyjadacz



Dołączył: 14 Lis 2002
Posty: 2747
Pomocy: 6
Skąd: Z drugiej strony lustra......
Aparat: "6 cali miedzy uszami "

PostWysłany: Sro Sty 09, 2013 2:01 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witaj moj pierwszy korpus D200 ma okolo 160.000 i biega drugi kupilem jak konczyly sie D1xy i na dzisiaj ma 90.000 i nic .... Kolegi korpus D200 trzepany w sporcie glownie siatka jak oddal corce mial 1.600.000 do pracy to juz sie nie nadaje nie mozna zaufac,ale dzieciak uzywa do dzisiaj . Moj pierwszy D1x padl po okolo 900.000 klatek drugi mniej ledwie 390.000 zalezy jak trafisz
Ja uzywam D200 caly czas to moje glowne korpusy niestety matryca jest starszej generacji daje sliczny look , jednak max czulosc to 800 iso wiec pozostaja jasne sloiki i generalnie nie lubi niedoswiatlenia to w sumie dwa mankamenty tego urzadzenia .. Generalnie mlotek nie aparat nie do zajechania czego niestety nie mozna powiedziec juz o mlodszych modelach . Coz tak to juz jest za to w nowych modelach dostajemy czulsza mniej szumiaca matryce ,Czy lepsza jesli chodzi o odwzorowanie koloru i glebi to juz kwestia ososbistych preferencji D
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Emo

stary wyjadacz
stary wyjadacz



Dołączył: 14 Lis 2002
Posty: 2747
Pomocy: 6
Skąd: Z drugiej strony lustra......
Aparat: "6 cali miedzy uszami "

PostWysłany: Sro Sty 09, 2013 2:04 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

weesee napisał:
a w fuji da się zmienić? widziałem kilka z podejrzanie małym przebiegiem



ktore fuji S5 ? tak to korpus D200 S2 i S3 to juz mniej pewna sprawa gdyz tam nie ma licznika uderzen i ... tutaj albo uwierzysz sprzedwcy albo nie
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
weesee

stary wyjadacz
stary wyjadacz



Dołączył: 01 Sie 2005
Posty: 2467
Pomocy: 49
Skąd: mazury cud natury

PostWysłany: Sro Sty 09, 2013 4:11 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

S5pro, mam sporo manualnych szkieł, a starsze nie mierzą z nimi światła.

propo fuji S5, można wierzyć temu co pokazuje wyświetlacz?

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Emo

stary wyjadacz
stary wyjadacz



Dołączył: 14 Lis 2002
Posty: 2747
Pomocy: 6
Skąd: Z drugiej strony lustra......
Aparat: "6 cali miedzy uszami "

PostWysłany: Czw Sty 10, 2013 5:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

proponowalbym sprawdzic opanda dodatkowo ... wtedy wylezie
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Emo

stary wyjadacz
stary wyjadacz



Dołączył: 14 Lis 2002
Posty: 2747
Pomocy: 6
Skąd: Z drugiej strony lustra......
Aparat: "6 cali miedzy uszami "

PostWysłany: Czw Sty 10, 2013 5:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiem ze fuji S5 ma w korpusie to co jest potrzebne Smile sam uzywam D200 z wieloma obiektywami z recznym ostrzeniem
pracuje tez z nim nikkor TC 16A - Ais - AF z manulanymi szklami AF mi hula jak diabli aktualnie szukam jakiegos 300 f2,8 lub 400 f4 nikkora bez af ,labo jakis Fd k zobacze co trafie za rozsadne pieniadze ..
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
weesee

stary wyjadacz
stary wyjadacz



Dołączył: 01 Sie 2005
Posty: 2467
Pomocy: 49
Skąd: mazury cud natury

PostWysłany: Czw Sty 10, 2013 6:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Emo napisał:
opanda


ciekawe czy napisał to ktoś pod linuxa, czy znowu będę pod wine kombinował. sęk w tym że zakup niestety na odległość chyba będzie


Emo napisał:
aktualnie szukam jakiegos 300 f2,8 lub 400 f4 nikkora bez af ,labo jakis Fd k zobacze co trafie za rozsadne pieniadze ..



ja nabyłem jakiś czas temu sonnara 300/4, łądna bestyjka, no i do trzech systemów mi podchodzi, psix, mamcia 645 i nikon
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Emo

stary wyjadacz
stary wyjadacz



Dołączył: 14 Lis 2002
Posty: 2747
Pomocy: 6
Skąd: Z drugiej strony lustra......
Aparat: "6 cali miedzy uszami "

PostWysłany: Pią Sty 11, 2013 5:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sluchaj masz moze jpg z tego aparatu ? Jak tak to podeslij mi na luxfoto@wp.pl sprawwdze ci przebieg migawki ...

Dzisiaj cos mi pieprznelo i z czystej ciekwosci zrobilem test wszystkich 50 tek i jednej 40mm jakie mam posiadaniu przetestowalem , trzy nikkory hexanony i dwa na m39 ...
Wyniki ? kompletne zaskoczenie ...choc podejrzewalem ze moze byc opcja takich goli ....
Najlepszy bokeh i plastyka Buhahaha nikt nie zgadnie zaskocznie totalne
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
weesee

stary wyjadacz
stary wyjadacz



Dołączył: 01 Sie 2005
Posty: 2467
Pomocy: 49
Skąd: mazury cud natury

PostWysłany: Czw Sty 17, 2013 3:07 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

klamka zapadła, nabyłem fudżika. jak dojdzie to pomęczę, niemniej dla frajdy dalej będę na filmach trzaskał na filmach.

propo przebiegu, auto kiedy do kasacji? mój 19 letni diesel ma obecnie 482tys,, w weekend kolejny tysiączek, a to dopiero polowa jego żywotności. kiedyś robiono fajne sprzęty Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Emo

stary wyjadacz
stary wyjadacz



Dołączył: 14 Lis 2002
Posty: 2747
Pomocy: 6
Skąd: Z drugiej strony lustra......
Aparat: "6 cali miedzy uszami "

PostWysłany: Czw Sty 17, 2013 11:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

heheh moje BMW E32 ma przekulane 330.000 i ma sie lepiej niz 3 letnie alfa romeo znajomego . E32 mojego mechanika 700.000 i jezdzi tak samo komfortowo
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
irek35

Nowy Użytkownik
Nowy Użytkownik



Dołączył: 19 Sty 2013
Posty: 5



PostWysłany: Sob Sty 19, 2013 12:25 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czy filmy jeszcze gdzieś wywołują bo u mnie w małym miasteczku to już można zapomnieć


____________
Zamów najlepszego dj na wesele warszawa na swoje wesele


Ostatnio zmieniony przez irek35 dnia Sob Paź 05, 2013 1:15 pm, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Emo

stary wyjadacz
stary wyjadacz



Dołączył: 14 Lis 2002
Posty: 2747
Pomocy: 6
Skąd: Z drugiej strony lustra......
Aparat: "6 cali miedzy uszami "

PostWysłany: Sob Sty 19, 2013 12:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ta ku nas tak jednak z jakoscia takiej uslugi jest juz roznie .Urzadzenia do wywyolywanai uruchamioaja raz na tydzien dwa a chemia stoi w bakach wiec o powtarzalnosci mozna zapomniec .Jedyny pewny spoosb to zrobic to samemu . Maszynka jobo albo podobna i jazda ..
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
weesee

stary wyjadacz
stary wyjadacz



Dołączył: 01 Sie 2005
Posty: 2467
Pomocy: 49
Skąd: mazury cud natury

PostWysłany: Sob Sty 19, 2013 8:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

irek35 napisał:
Czy filmy jeszcze gdzieś wywołują

ja wołam, małe i średnie, niebawem dojdzie 4x5
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
weesee

stary wyjadacz
stary wyjadacz



Dołączył: 01 Sie 2005
Posty: 2467
Pomocy: 49
Skąd: mazury cud natury

PostWysłany: Wto Sty 22, 2013 7:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kobyłka prawie u płota i w związku z tym pytanie:
mam plik RAW i co dalej? wygrzebałem że do gimpa jest wtyczka UFRaw, da się tym coś zrobić czy jest coś sensowniejszego pod pingwina?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FotoArts.pl Fotograficzne forum pasjonatów. Strona Główna -> Fotografia cyfrowa Wszystkie czasy w strefie GMT + 3 Godziny
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz dodawać załączników w tym forum
Nie możesz ściągać plików w tym forum
Wszelkie materiały i wypowiedzi zamieszczone na forum fotoarts.pl należą do ich autorów. Administrator fotoarts.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

phpBB SEO URLs V2

Design: Adrian Wielgosz fotografia reklamowa

Fotografia Reklamowa i krajobrazu

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci
Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

 

Powered by phpBB © 2016 phpBB Group